Gratis verzending vanaf €250,-
Op werkdagen voor 16:30 besteld, dezelfde dag verzonden!
 • Nederlands
 • Uitleg door een krullie

  Uitleg door een krullie

  Hi, ik ben Nancy. Ik heb type krul 2C met een enkele 3A krul.

  Namens Curls Control mag ik jullie meenemen in mijn reis naar de perfecte krul en ik kan je zeggen, wat ben ik gegroeid in mijn kennis. Uiteraard met alle begeleiding van Curls Control! Mijn kennis deel ik heel graag met jou. In duidelijke stappen leg ik je mijn routine uit met verschillende tips en weetjes. Ik kreeg een hoop vragen over hoe het mooiste resultaat kan worden behaald met de producten van Curls Control. Ik heb voor je opgeschreven hoe ik te werk ga om dit optimale resultaat in een aantal stappen te behalen!

  De eerste tip: probeer mijn routine… Uiteraard zijn de hoeveelheden product die je gebruikt voor iedereen anders. De hoeveelheid varieert door lengte, hoeveelheid haar en de structuur van je krullen.

  Onder de douche gebruik ik eerst de CG Clarifying Detox Shampoo (eens in de 4 à 5 weken), daarna de Cleanser en Moisturizer. Wanneer ik klaar ben met douchen gebruik ik de Curl Crème gevolgd door de Curl Definer. Dit is hoe ik het gebruik, doe vooral hoe jij het zelf fijn vindt. Je kan wanneer je de Moisturizer als leave-in gebruikt, de Moisturizer aanbrengen buiten de douche.

  Schone start
  Het is van belang voordat je start met de superfijne producten van Curls Control om je krullen goed te reinigen. Ook al volg je misschien de CG-methode, je kunt toch een build-up creëren. Was je krullen met de Clarifying (Detox) shampoo. Advies is om dit eens in de 4 à 5 weken te ondernemen. Zodra je haar wat ruw aanvoelt is het schoon en gestript van build-up. Sluit altijd af met onze Cleanser om weer balans te krijgen voor zowel hoofdhuid als je haar.

  Sluit het wassen niet af met koud water, tenslotte moeten de schubben openblijven zodat vocht, voeding en de verzorging nog in het haar kunnen.

  Stap 1. De Cleanser
  Ik was mijn haar 2x met de Cleanser. De Cleanser gebruik ik alleen op de hoofdhuid. Ik breng het op verschillende plekjes aan door mijn hoofdhuid goed te masseren. Tijdens het masseren stimuleer je de doorbloeding van je hoofdhuid en de olie moleculen weken het vuil los van je haar. Doe dit zorgvuldig. Tijdens het uitspoelen breng je je hoofd naar achteren en spoel je met lauw water de Cleanser uit je krullen. Door het uit te spoelen reinigt de Cleanser vanzelf de rest van je haren omdat het water met de Cleanser langs de rest van je krullen loopt. Wederom, niet afsluiten met koud water.

  Balans
  Nu volgt er een heel belangrijk onderdeel.
  Nadat jij je krullen hebt gewassen breng je vocht in je krullen. Scrunch het vocht in je krullen totdat je dat spons geluidje hoort maar je geen vocht meer verliest. Overal moet je dat spons geluidje horen. Nu heb je moisture-balans, oftewel vochtbalans in je krullen. Doe je dit niet en zijn je krullen te nat neemt het geen voeding meer op uit de producten. Kijk maar op je badmatje, je producten verdwijnen daar i.p.v. in je krullen. Zonde van het product maar ook zeker voor je krullen, zo blijven ze pluizen. Zie je krullen als een spons, zodra het vol zit neemt het niets meer op.


  Stap 2. De Moisturizer: een van de belangrijkste stappen om pluis onder controle te krijgen.
  Breng de Moisturizer altijd aan op vochtige haar (zie boven balans).

  Mijn krullen reiken tot aan mijn schouder en ik heb best wel een dikke bos. Soms verdeel ik daarom mijn haren in twee delen. Het bovenste deel zet ik met een klem vast bovenop mijn hoofd.
  Bij het aanbrengen van de Moisturizer werk ik vanaf de punten omhoog naar mijn hoofdhuid. Ik kneed (scrunch) het product stevig in mijn haren. Ik Kam/borstel met de Sawabrush vanaf de punten zachtjes mijn krullen uit om vervolgens nogmaals te scrunchen. Scrunch de Moisturizer goed in je krullen. Je voelt nu dat je krullen verzadigd raken met het product. Voel je dit niet? Breng dan nog een klein beetje Moisturizer aan.

  Het tweede deel behandel ik hetzelfde. Verzorg de bovenste laag extra goed en onthoud: waar geen product zit ontstaat snel weer pluis! De bovenste laag van je haar loopt veel sneller schade op door blootstelling aan zonlicht, hitteverwarming en verliest het snelste vocht waardoor er pluis ontstaat. Ook best logisch als je er zo over nadenkt toch?

  Ik laat alle krullen naar beneden bungelen en scrunch alle producten nogmaals goed door mijn haar. Gooi de krullen naar rechts en links en scrunch ook zijwaarts. Kam of borstel je krullen door met de Sawabrush of de handige Phuse krullenkam. Sommigen doen het met hun vingers alleen vind ik dat je dan niet goed de producten kunt verdelen. Scrunch nogmaals.

  Mijn haar is nog steeds wat vochtig en als het goed is verlies je bijna geen vocht of product meer. Hoor je het spons geluidje niet meer? Dan is je haar te droog. Ik voeg dan nog extra wat extra vocht toe met de Vernevelaar.Dan voel ik aan mijn krullen of ik nog ergens een plek tegenkom die droog/ruw aanvoelt. Dit zijn meestal de krulletjes in mijn nek. Hiervoor pak ik de Vernevelaar met het selfmade product of ik verdun een heel klein beetje Moisturizer met water en behandel dat ruwe plekje waar nog geen product zit. Voor het maken van het selfmade product voor in de Vernevelaar verwijs ik je door naar de tutorials op de website of social mediakanalen.

  De Moisturizer spoel ik niet uit, ik gebruik het als leave-in conditiner. Mijn krullen zijn rijkelijk voorzien van highlights. Ik weet het, het is niet zo goed voor mijn krullen maar het staat zo gezellig. Afhankelijk van jouw krullen (hoe beschadigd/droog/pluizig ze zijn) kun je de Moisturizer helemaal, een beetje of niet uitspoelen. Hoe droger je haar is, hoe minder je de Moisturizer uitspoelt. Dit is een kwestie van experimenteren.

  Stap 3. De Curl Crème: Dit breng ik hetzelfde aan als de Moisturizer.
  Gebruik hier de helft product van wat je gebruikt van de Moisturizer. Voor mijzelf gebruik ik een hoeveelheid Curl Crème ter grootte van een euromuntstuk. Voor jou werkt misschien 50 cent of €2 beter, dat moet je zelf uitproberen omdat dit voor iedereen anders is.

  Kneed de Curl Crème ook weer flink in je krullen en verdeel het zorgvuldig met de Sawabrush of met de Phuse krullenkam en scrunch, scrunch en scrunch. Zorg ervoor dat je dat spons geluidje blijft horen voor de juiste vochtbalans.

  Tijd voor de styling:
  Wat het stylen van mijn krullen betreft ben ik heel simpel. Mijn krullen scrunch ik alleen, een twirl leggen werkt voor mijn krullen niet. Ik heb krultype 2c en af en toe een 3C. Je hebt wel veel andere manieren om te stylen. Het is aan jou om uit te zoeken wat je fijn vindt werken en vooral hoe jij je krullen het mooist vindt.

  • Rake & shake (je krullen schudden)
  • Clumps maken met de Sawa Brush (dikke krullen maken)
  • Twirl leggen (draai geven met je vingers)
  • Hoe je deze technieken toepast vind je op Facebook of Instagram van @curlscontrol.official.

  Stap 4. de Curl Definer, nog zo’n GE-WELDIG product
  Echt een topper voor mijn krullen! Ik kan echt niet meer zonder. Het brengt voor mijn krullen extra volume, hold, definitie en die fijne extra boost zonder mijn krullen te verzwaren of vettig te maken.

  Verdeel de Curl Definer over je handen en begin met het aanbrengen bij de haaraanzet. Probeer de hoofdhuid te vermijden.
  Advies voor korte krullies +/- 1 euro | half lang 1 1/2 euro | lang 2 euro.

  Je kunt de Curl Definer ook inbrengen door het per passe aan te brengen of je laat je krullen naar beneden vallen en breng het in één keer aan. Scrunch, scrunch en scrunch. Breng het product zorgvuldig aan. Wil je een mooie cast creëren? Volg dan de stap hieronder. Wil je geen cast ceëren? Dan kan je nu je krullen laten drogen of diffusen.

  Stap 5: Harde cast creëren.
  Ik hou ervan om een goede hold in mijn krullen te hebben en een cast zorgt ervoor dat tijdens het drogen het vocht in mijn krullen blijft. Wederom laat ik mijn haar weer naar beneden bungelen. Dan pak ik een hydrofiel doek (of een oud katoenen T-shirt) en dep/scrunch met beleid wat vocht uit mijn haren. Ik verdeel weer ongeveer een euro Curl Definer in mijn handen en kneed dit in mijn krullen. Hoor je nu niet meer het spons geluidje? Mooi, dan gaat het volgens plan. Schrik niet, je krullen voelen hard aan maar deze cast scrunch je er later uit. Lees even verder.

  Drogen van krullen
  Je kan je droogproces versnellen met een föhn. Doe dit met een diffuserkop en föhn op de lauwe/koude stand. Langzaam drogen is voor mijn krullen het beste. Wil je niet föhnen? Dan kan je het aan de lucht laten drogen.

  TIJDENS HET DROGEN NIET MEER AAN JE KRULLEN KOMEN!! Waarom? Tijdens het drogen fixeren de producten zich in en om je krullen, verstoor je dit proces? Dan gooi je de fixatie overhoop!

  Harde Cast:
  Nu je krullen 100% droog zijn ga je de cast eruit scrunchen. Doe dit door zachtjes te knijpen en niet door te wrijven, zorg ervoor dat je krul in de bundel blijft.

  Voilà, Bouncy, zachte krullen, springerig, zonder pluis, vol met volume en ik weer helemaal blij.

  Tip 1:
  Zie ik tijdens het drogen al dat een pluk wat pluizig opdroogt pak ik de vernevelaar en spuit dit lekker op mijn krul. Ruikt ook zo heerlijk!

  TIP 2:
  Wil je volume? Steek dan je handen in je haren tot aan je hoofdhuid (vermijd de bovenste zijde) en schud je krullen lekker los, je kan ook een Phuse volumekam gebruiken. Heb je een dikke 3 type krul, haal dan je bundels voorzichtig los vanaf je hoofdhuid. Je creëert zo een natuurlijk volume. Je kunt ook je bundels voorzichtig uit elkaar halen. Doe dit door je krul tegen de krulrichting in te draaien en scheid de krul vanaf je hoofdhuid.

  Tip 3:
  ‘s Avonds slaap ik met een ‘pineapple’ op mijn hoofd of een lage knot in mijn nek. Soms ook met een zijde sleepcap. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo kan wennen aan zo’n sleepcap. Ervaar ik in de ochtend wat pluis? Dan pak ik de vernevelaar, met het selfmade product en behandel ik de plukken die pluizig zijn. Ik spuit de pluk in, zorg dat overal product zit en scrunch of draai de pluk.

  Niet meer aanzitten! Droog het met de diffuser of aan de lucht, en klaar!

  Tip 4:
  Voelen je haren vettig of slap aan? Dan heb je waarschijnlijk te veel product gebruikt nog niet helemaal de juiste balans voor jouw krullen te pakken. Het kan ook zijn dat het tijd is voor een final-wash. Ik doe dit met de Clarifying detox shampoo. Is je haar nog pluizig? Dan heb je misschien toch te weinig Moisturizer gebruikt. Het blijft lastig, maar wanneer je de juiste balans hebt gevonden wil je niet meer anders.Naarmate je de producten langer gebruikt, zul je merken dat je haar gezonder wordt en je minder van de producten nodig hebt.

  Het lijkt een heel verhaal maar ik wilde het graag duidelijk aan je uitleggen. Het wordt heel snel een standaard routine en kun je met 10 minuten je krullen verzorgd hebben. Drogen is en blijft een geduldig werkje.Op Facebook, Instagram of de website vind je verschillende tutorials met uitleg.

  Onthoud: LESS IS MORE!!! Experimenteer wat voor jou werkt.

  Heb jij je haren veel behandeld met hittestylingsproducten als een stijltang? Realiseer je dan dat je haar mogelijk erg beschadigd is. Trek 30 keer aan een elastiekje en het zal breken, dit geldt ook voor je haar. Door het te steilen raakt het beschadigd en breekt het af. Belangrijk is dat je je haar goed gaat of blijft verzorgen. Langdurig gebruik van de producten van Curls Control zal bijdragen aan herstel en de juiste verzorging van je beschadigde haar. En niet tussendoor blijven steilen hè want dan begint het herstelproces opnieuw.

  Daarnaast ga ik naar een CC1 gecertificeerde krullenkapper, deze kappers hebben echt verstand van krullen!  Niet iedere kapper is een getrainde krullenkapper en heeft verstand van krullen. Krullen knippen is en blijft een vak apart.

  Alvast super veel fun van je krullen onder controle  ✘ ✘ ✘

  Lieve groet,
  Nancy @curlscontrolofficial.nancy